ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні закінчується дія пільгових тарифів на газ для населення

В Україні закінчується дія пільгових тарифів на газ для населення

Вже незабаром вартість блакитного палива в Україні може зрости. Адже через два тижні в Україні закінчується термін дії пільгових тарифів на газ для населення

 

Вже незабаром вартість блакитного палива в Україні може зрости. Адже через два тижні в Україні закінчується термін дії пільгових тарифів на газ для населення. Через два тижні в Україні збігає термін дії пільгових тарифів на газ для населення - one.ua

Вже майже рік споживачі сплачують рахунки за газ за тарифним планом “Фіксований”. Відповідно до нього Нафтогаз подає блакитне паливо у домівки громадян за ціною 7,96 гривні за кубометр. Цей тариф було зафіксовано ще на початку російського повномасштабного вторгнення. А у 2023 році його дію продовжили, і він вже майже рік залишається незмінним.

Проте вже наприкінці квітня поточного року термін дії тарифного плану “Фіксований” добігає кінця. Водночас жодних заяв щодо цього ні Нафтогаз, ні Міненерго поки що не робили. Та якщо дію цього тарифу вирішать не продовжувати, то, цілком ймовірно, газ для побутових споживачів дорожчатиме.

Водночас аналітики соціологічної групи "Рейтинг" провели дослідження та з'ясували, що 41% українців готові поступитися власним комфортом та ощадливо користуватися такими ресурсами як електрика, газ, гаряче водопостачання. Однак на це громадяни ладні піти лише за умови, що їхні зусилля пришвидшать перемогу над ворогом.

Також слід зазначити, що в Україні є деякі комунальні послуги, які не дорожчатимуть ще півроку після завершення воєнного стану. Адже на підвищення їхньої вартості наразі діє мораторій, який запроваджено ще у 2022 році. Йдеться про опалення та гаряче водопостачання, а також розподіл газу.

 

 

 
Коментарі (0)