ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Україні запрацює нова програма кредитів на житло

В Україні запрацює нова програма кредитів на житло

Український уряд готовий в 2021 році передбачити в державному бюджеті кошти для надання іпотеки для 30 тисяч сімей

Український уряд готовий в 2021 році передбачити в державному бюджеті кошти для надання іпотеки для 30 тисяч сімей.

У Міністерстві фінансів України уточнили, що на даний момент чиновники практично нічого не пропонують на ці заходи. Тобто, в наступному році це буде нова кредитна програма з видачі кредитів на житло. Проект дозволить видавати іпотечні кредити і фінансові лізинги, тобто це буде будівництво житла.

Уточнимо, що раніше Гарант Конституції України говорив про те, що громадяни країни повинні мати можливість брати кредит на квартири хоча б під 10 відсотків, тому що багато банківських ставки - непідйомні для людей.

Нагадаємо, Верховна Рада розглянула і прийняла в першому читанні законопроект № 3659 «Про внесення змін до статті 6 Закону України« Про Державний бюджет України на 2020 рік ». Суть його полягає в держгарантії на основі портфеля, а також у змінах та впровадженні нових механізмів покупки житла громадянами України. Відомо, що за нього проголосували 255 народних депутатів (мінімум потрібно було 226 голосів).

Також повідомлялося, що ринок житлового кредитування відновиться ближче до осені. За словами фахівців, в період з березня по травень запросите пропозиції з цього приводу. Як тільки влада ослабила карантинні заходи, ринок нерухомості негайно відреагував і зараз активно відновлюється.

 

 
Коментарі (0)