ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні запустили СЕС на чверть гігават

В Україні запустили СЕС на чверть гігават

Компанія «Солар-Фарм-1», яка входить в холдинг DTEK Ріната Ахметова, офіційно запустила роботу найбільшої в Україні сонячної електростанції - Нікопольської СЕС

Компанія «Солар-Фарм-1», яка входить в холдинг DTEK Ріната Ахметова, офіційно запустила роботу найбільшої в Україні сонячної електростанції - Нікопольської СЕС. Її встановлена ​​потужність склала 200 МВт, а панельна потужність - 246 МВт, пише «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні ми урочисто відкриваємо найбільшу сонячну електростанцію в нашій країні, одну з найбільших в Європі. Сьогодні ми говоримо про найбільш значні інвестиції в енергетику за останні п'ять років. Обсяг інвестицій - € 216 млн, з них € 135 млн надані китайською стороною», - сказав гендиректор ДТЕК Максим Тимченко під час урочистого відкриття станції в п'ятницю.

В Україні ставлять рекорди по установці сонячних панелей

Як відомо, електростанція розташована в Нікопольському районі Дніпропетровської області на території відпрацьованого кар'єру на площі 400 га. Її будівництво почалося навесні 2018 року, а ввели в експлуатацію її в лютому 2019 року. Виробляти електроенергію вона почала в березні 2019 року. Проектна потужність передбачає щорічну відпустку електроенергії обсягом 290 млн кВт-год, чого достатньо для енергопостачання 140 тис. Домогосподарств.

Контракт з проектування та будівництва станції був підписаний між ДТЕК і China Machinery Engineering Corporation в квітні 2018 року. Влітку того ж року китайська Jiangsu Seraphim Solar System виграла тендер на поставку сонячних панелей загальною потужністю 246 МВт для будівництва сонячної електростанції в Дніпропетровській області.

 

 
Коментарі (0)