ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні запустили виробництво вітрогенераторів потужністю 4,5 МВт

В Україні запустили виробництво вітрогенераторів потужністю 4,5 МВт

Енергомашспецсталь виготовить для краматорського компанії ТОВ «Фурлендер Віндтехнолоджі» 15 валів ротора для вітроенергетичних установок потужністю 4,5 МВт

 

Енергомашспецсталь виготовить для краматорського компанії ТОВ «Фурлендер Віндтехнолоджі» 15 валів ротора для вітроенергетичних установок потужністю 4,5 МВт. Контракти на поставку обладнання для ВЕУ були підписані в травні і листопаді 2018 року. Про це повідомляє видання "Новости Краматорська".

Нагадаємо, близько Краматорська планується установка 15 вітроенергетичних установок (ВЕУ) потужністю 4,5 МВт. Виробництво вітрогенераторів даної потужності буде здійснювати краматорський завод «Фурлендер Віндтехнолоджі», який входить до групи «Вітряні парки України». Постачальником комплектуючих для вітроенергетичних установок виступає завод «Енергомашспецсталь».

В цілому будівництво парку розраховане на три роки. За цей час близько Краматорська планують встановити 15 ВЕУ. Роботи з монтажу першої установки вже ведуться, а до весною 2019 її введуть в експлуатацію. Відзначимо, що в Україні на сьогоднішній день працюють 10 вітропарків. При цьому одинична встановлена ​​потужність однієї вітроустановки не перевищує 3,3 МВт.

В рамках даного проекту, ПАТ «Енергомашспецсталь» поставить компанії ТОВ «Фурлендер Віндтехнолоджі» 15 приводних валів роторів для ВЕУ потужністю 4,5 Мвт. Загальна вага виробів після механічної обробки складе 415,5 тонн. Планується, що останні вали будуть поставлені замовнику в червні 2019 року.

Сьогодні на ЕМСС вже ведуться роботи по виробництву рам гондол для Краматорська ВЕУ. Контракти на поставку 15 рам гондол - «скелета» турбіни вітроенергетичної установки на адресу компанії «Фурлендер Віндтехнолоджі» були підписані в травні і листопаді 2018 року. Угода передбачає виготовлення і відвантаження на адресу замовника 15 рам вагою 34,2 тонни кожна. Загальна вага виробів - 514 тонн.

Висота вежі майбутніх ВЕУ - 120 метрів, діаметр ротора - 152 метра. Одна установка протягом року виробляє 17 Млн кВт електроенергії. Для прикладу, якщо щомісячно споживається домогосподарством 400 кВт на місяць, одна ВЕУ здатна забезпечити електрикою 3 500 таких домогосподарств.

ТОВ «Фурлендер Віндтехнолоджі» (м.Краматорськ) є першим, і до цих пір єдиним підприємством на території пострадянського простору, яке виробляє вітроенергетичні установки мультімегаватного класу. Підприємство вже побудувало кілька вітропарків, найбільший з них Новоазовський на 23 турбіни. Завод може виготовляти вітряки різної потужності, від 2 Мвт до 4,5 Мвт.

 

 
Коментарі (0)