ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні запустять пілотний проект із виробництва зеленого водню

В Україні запустять пілотний проект із виробництва зеленого водню

Пілотний проект передбачає виготовлення зеленого водню з використанням відновлювального потенціалу українських гідроелектростанцій

 

Пілотний проект передбачає виготовлення зеленого водню з використанням відновлювального потенціалу українських гідроелектростанцій.

Найбільша гідроенергетична компанія України "Укргідроенерго" підписала Меморандум про взаєморозуміння між німецькою транснаціональною компанією MAN Energy Solutions та ANDRYTZ HYDRO щодо розробки та реалізації проектів з виробництва "зеленого" водню в Україні. Одним із найперспективніших проектів "Укргідроенерго" є проект "Впровадження сучасних технологій виробництва "зеленого" водню", повідомляє "Укргідроенерго".

ANDRYTZ HYDRO є глобальним постачальником обладнання та послуг для гідроелектростанцій. Проект передбачає виготовлення "зеленого водню" із використанням відновного потенціалу українських гідроелектростанцій. Він спрямований на підвищення стійкості та незалежності енергетичної системи країни шляхом імпортозаміщення. Крім того, він допоможе у виконанні зобов'язань, які взяла на себе Україна щодо Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату, Кіотський протокол, Паризьку угоду, а також Європейський зелений курс.

""Зелений" водень користується серйозною підтримкою з боку урядів та бізнесу по всьому світу і кількість водневих проектів щороку зростає. Україна має значний потенціал у цьому напрямку і може стати яскравим гравцем на ринку", - заявив Гармс. Він також наголосив на важливості співпраці сторін у досягненні енергетичної стабільності та екологічної стійкості.

Генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота наголосив на актуальності даного проекту в умовах війни України за незалежність.

"Під час військового та енергетичного терору з боку Росії цей проект є важливим не лише для України, а й для всієї Європи. Підписання Меморандуму дасть старт глобальним процесам, які допоможуть у перспективі створити у нашій державі водневий хаб. З його появою Україна зможе досягти реальної енергетичної незалежності та стати потужним виробником стратегічного енергоносія для глобального ринку", – зазначив Сирота.

 

 

 
Коментарі (0)