ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні з’явиться нова вітроелектростанція

В Україні з’явиться нова вітроелектростанція

В Україні побудують ще одну вітрогенеруючу електростанцію. Проект уже знаходиться на етапі реалізації. Після чого буде сформовано схеми фінансування та визначено логістичні завдання.

У Запорізькій області, на відстані 50 км від с. Ботієво побудують вітроелектростанцію – Приморську ВЕС, із встановленою потужністю 200 МВт. Про це повідомив директор «Вінд Пауер» Герман Айнбіндер під час виїзного засідання Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї.

За його словами проект знаходиться в активній фазі реалізації. Наступними кроками стануть визначення схем фінансування та логістичних завдань.

«Для розвитку проектів у відновлюваній енергетиці важливо забезпечити стабільність у законодавчій сфері, щоб інвестори могли мати впевненість, що вкладені сьогодні кошти будуть повернуті, а прийняті закони не будуть змінюватися», - заявив пан Айнбіндер.

Примітно, найбільшими вітроелектростанціями на материковій частині України є Ботієвська (Запорізька область), Вінд Крафт Україна (Херсонська обл.) і «Еко-Оптима» (Львівська обл.). На цьому акцентував голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков.

Однак, за його словами, частка відновлювальної енергії в Україні занадто мала. Наприклад світовими лідерами з генерування вітроенергетики є Китай, США, Германія, Іспанія та Індія.

«Китай займає 35% виробництва вітроенергетики в світі. За 2014 рік Китай встановив 23,5 ГВт потужності вітрових електростанцій, що дорівнює річному споживанню електроенергії споживачами України», - повідомив пан Конеченков.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Парламент відкоригував Закон, який змінює тарифну політику у сфері відновлювальної енергетики, та направив його на підпис Президенту. Нардепи переконані – цей документ «зрушить» альтернативну енергетику, однак експерти бачать певні недоліки.

 
Коментарі (0)