ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україні з'явиться роздрібний ринок електроенергії

В Україні з'явиться роздрібний ринок електроенергії

НЕК «Укренерго» та ДП «Енергоринок» в грудні 2018 року запустять програмне забезпечення (ПО), необхідне для роботи роздрібного сегмента нового ринку електроенергії

НЕК "Укренерго" та ДП "Енергоринок" в грудні 2018 року запустять програмне забезпечення (ПО), необхідне для роботи роздрібного сегмента нового ринку електроенергії, повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

За його словами, такі терміни передбачені верифікованим напередодні главами Міненерговугілля, НКРЕКУ і комітету Ради з ПЕК планом імплементації "Закону про ринок електроенергії".

"Перший етап реформи, який стосується сегмента роздрібного ринку, стартує вже в грудні цього року. Через два місяці "Укренерго" і "Енергоринок" повинні запустити необхідне програмне забезпечення, а НКРЕКУ - затвердити останню частину актів, необхідних для ефективного запуску нового ринку", - написав В.Кістіон в Facebook.

Віце-прем'єр додав, що Міненерговугілля, в свою чергу, зобов'язана в найкоротші терміни направити на розгляд уряду проекти актів про порядок забезпечення постачання електроенергії захищеним споживачам і порядку проведення конкурсу на будівництво генеруючих потужностей, впровадження енергоефективних заходів.

 

 
Коментарі (0)