ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні з'являться нові залізничні маршрути

В Україні з'являться нові залізничні маршрути

Міністерство інфраструктури пропонує сполучити швидкісними електропоїздами регіональні обласні центри, розташовані в 300-кілометровій зоні навколо Києва.

Про це під час відкриття станції «Дарниця» повідомив Міністр інфраструктури Борис Колесніков. «Найближчим часом буде зроблено 300-кілометрову зону навколо Києва, включаючи масу обласних центрів», - повідомив посадовець. За його словами причинами прийняття такого рішення стала висока вартість цін на автобусні перевезення, які майже близкі до цін швидкісних поїздів. «Ми повинні зв'язати невеликими поїздами, виготовленими в Україні, до двохсот пасажирів. Але вони повинні бути такмими ж комфортними як Hyundai. Ці поїзди з'єднають Кіровоград, Чернігів, Черкаси, Вінницю», - сказав Борис Колесніков.

Крім того, Міністр відзначив, що Державна адміністрація залізничного транспорту України «Укрзалізниця» вивчає можливість запуску нічного швидкісного міжрегіонального електропоїзда категорії «Інтерсіті+» на напрямку Київ-Донецьк-Київ.

«Ми зараз спробуємо пустити нічний маршрут Київ-Донецьк. Це єдиний швидкісний маршрут, де ми зараз йдемо більш як 6 годин, аби о 23:45 виходити з Донецька і о 6:15 бути в Києві», - сказав пан Колесніков.

Джерело: УНІАН

 
Коментарі (0)