ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Україні змінився «зелений» тариф

В Україні змінився «зелений» тариф

В Україні з 25 березня вдвічі виріс «зелений» тариф. Це пов'язано із закінченням дії надзвичайного стану в електроенергетиці.

З 25 березня «зелений» тариф для альтернативної енергетики виріс в 2-2,5 рази у зв'язку із закінченням дії надзвичайного стану в електроенергетиці. Про це на брифінгу повідомив член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Андрій Герус, передає «РБК-Україна».

«Наша знижка вчора перестала діяти, так як перестав діяти надзвичайний стан. Вчора вони вже отримували тариф за курсом 32-34 (грн за євро - ред.). Ми оптову ринкову ціну підвищили з 1 березня, у нас за залишковим принципом балансує ринок ТЕС, з 25 по 31 березня більше грошей піде «зеленим», менше ТЕС»,- повідомив пан Герус.
 
За його словами, тепер тарифи для сонячних станцій становлять 11,6-15,8 грн за кВ/год, а для вітряків - 2,3-2,9 грн за кВ/год.
 
За словами пана Геруса, у квітні альтернативна енергетика додатково отримає з ринку 300 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Украиана Комунальна», нові тарифи на газ, згідно з рішенням НКРЕКП, почнуть діяти з 1 квітня. «Україна Комунальна» наводить приклади, як порахувати оплату за газ за новими цінами.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Березня 2015 p. 00:20
А може краще не тарифи підвищувати, а зупинити знецінення гривні? Адже якщо рахувати у доларах або у євро, то ніякого зростання цін і тарифів за останні роки не було. Тобто виходить, що нас вкотре намагаються обманути, переклавши збитки від знецінення українських грошей на пересічних споживачів.