ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024В Україні знизилася кількість одержувачів допомоги по безробіттю на 36% - Мінекономіки

В Україні знизилася кількість одержувачів допомоги по безробіттю на 36% - Мінекономіки

Державна служба зайнятості фіксує зниження кількості одержувачів допомоги по безробіттю на початок серпня в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 36% - до 273 тис. чол.
Державна служба зайнятості фіксує зниження кількості одержувачів допомоги по безробіттю на початок серпня в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 36% - до 273 тис. чол., про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України.
 
"В даний час кількість зареєстрованих безробітних становить 319 тис. Чол., З яких допомогу по безробіттю отримують 273 тис. Чол. Це на 36% менше за відповідний показник минулого року, що свідчить про поступове зменшення кількості одержувачів допомоги по безробіттю, а також поступовому пожвавленні економіки ", - говориться в повідомленні прес-служби.
 
У базі даних служби перебуває понад 70 тис. Вакансій, додали в Мінекономіки.
 
"Цей показник викликає необхідність посилити роботу в сфері працевлаштування", - прокоментувало міністерство.
 
При цьому більше 50 тис. Чол. пройшло профнавчання, в тому числі в центрах при Держслужбі зайнятості.
 

"Найчастіше слухачі вибирали професії перукаря, майстра манікюру, продавця продовольчих товарів. Важливо відзначити, що 92% випускників профнавчання працевлаштовуються за здобутою спеціальністю", - зазначено в повідомленні. 

 
Коментарі (0)