ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ українських виробників з'явилася можливість продавати біометан у Європу

В українських виробників з'явилася можливість продавати біометан у Європу

В українських виробників з'явилася можливість продавати біометан у Європу: набрав чинності порядок митного оформлення експорту біометану
В українських виробників з'явилася можливість продавати біометан у Європу: набрав чинності порядок митного оформлення експорту біометану, визначений наказом Міністерства фінансів України №380 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з питань митної справи", про це повідомляє пресслужба Оператора газотранспортної системи України (ОГТСУ), пише "Україна Комунальна". 
 
Розвиток цього ринку є одним зі стратегічних напрямів роботи Оператора газотранспортної системи України. Тому фахівці ОГТСУ активно докладали зусиль до підготовки нормативної-регуляторної бази для виробництва та експорту біометану.
 
Українська газотранспортна система (ГТС) відкриває виробникам можливості для експорту біометану до Європи через міждержавні точки з’єднання з чотирма країнами ЄС. Важливо, що виробникам цього ресурсу не обов’язково приєднувати свої установки безпосередньо до ГТС, достатньо приєднатися до газорозподільних мереж.
 

Умови та тарифи приєднання, транспортування, експорту газотранспортною системою України для виробників біометану схожі з  умовами для видобувників природного газу. 

 
Коментарі (0)