ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ українській енергосистемі є дефіцит, який ми хотіли б покрити шляхом імпорту - Галущенко

В українській енергосистемі є дефіцит, який ми хотіли б покрити шляхом імпорту - Галущенко

Україна розраховує на покриття дефіциту електроенергії за рахунок імпорту ресурсу з Європи та потребує вирішення мережі системних операторів ENTSO-E щодо збільшення технічних можливостей для цього
Україна розраховує на покриття дефіциту електроенергії за рахунок імпорту ресурсу з Європи та потребує вирішення мережі системних операторів ENTSO-E щодо збільшення технічних можливостей для цього, про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. 
 
«Електроенергія на сьогоднішній день у Європі є, вона доступна. Водночас через російські обстріли в українській енергосистемі є дефіцит, який ми хотіли б максимально покрити за рахунок можливого імпорту», — сказав міністр в ефірі інформаційної медіа-платформи «Ми — Україна».
 
За його словами, це дозволить стабільно пройти зимовий період. Водночас він наголосив, що для реалізації такого проекту необхідне рішення ENTSO-E щодо збільшення пропускної спроможності міждержавних перерізів. 
 
«На сьогоднішній день ми обмежені в обсягах, які значно менші за нашу технічну здатність», — підкреслив Галущенко. 
 
Крім того, одним із ключових питань імпорту електроенергії є його фінансування, додав він. 
 

Як повідомляв голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, НЕК забезпечує можливість імпорту електроенергії з Європи в Україну в обсязі 500-600 МВт, однак для цього потрібний спеціальний механізм, тому що ціна електроенергії в Європі вища, ніж в Україні, і він наразі час розробляється. 

 
Коментарі (0)