ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ українсько-російських газових стосунках третій зайвий

В українсько-російських газових стосунках третій зайвий

Експерти виключають необхідність посередництва у постачанні газу між «Нафтогазом» і «Газпромом»: газові монополісти мають прямий контакт.

Посередник між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» в постачаннях газу не потрібен, вважає голова ради директорів і власник Group DF Дмитро Фірташ, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Нафтогаз України» і «Газпром» мають прямий контракт на постачання газу в Україну, і тут не може бути ніякого посередника», - заявив Дмитро Фірташ у письмовому повідомленні.

На його думку, Україні бажано було б домогтися зниження ціни на російський газ, оскільки це зменшило б навантаження на держбюджет і підвищило рентабельність українських підприємств.

«Що стосується моєї компанії, то в умовах лібералізованого ринку газу в Україні, ми постачаємо з Росії необхідний для потреб групи обсяг газу», - сказав Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, українська влада сподівається, що їм вдасться до кінця поточного року домогтися успіху в переговорах про зниження «Газпромом» зафіксованої контрактом 2009 року на 11 років ціни на газ, які ведуться з середини 2010 року.

 
Коментарі (0)