ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україну завезли близько 250 тис. «пільгових» генераторів

В Україну завезли близько 250 тис. «пільгових» генераторів

В Україну у 2022 році ввезли понад 510 тисяч генераторів: майже половину — за пільговими умовами

 

В Україну із січня 2022 року імпортовано загалом 510,3 тис. електрогенераторів. Станом на понеділок, 19 грудня, майже половину з них було ввезено із застосування нульового ПДВ. Такі дані навів народний депутат Ярослав Железняк.

За його підрахунками, за пільговими умовами, які було запроваджено в Україні на початку листопада, було ввезено 235,9 тис. генераторів:

Контекст. Нагадаємо: 16 листопада Кабінет міністрів звільнив генератори, акумулятори та інше обладнання з енергозабезпечення від ввізного мита та ПДВ. Це рішення ухвалили для того, аби наповнити ринок дефіцитним обладнанням і зменшити його вартість. Рішення поширювалося тільки на юридичних осіб.

У грудні Верховна Рада ухвалила законопроєкти № 8196 і № 8197 про безмитне ввезення в Україну генераторів, терміналів Starlink і міжнародної допомоги від організації Енергетичного Співтовариства. Згідно з ними пільги поширюються на бізнес, на громадян України та на міжнародні поштові та експрес-відправлення. Пільгове оподаткування діятиме до травня 2023 року.

 

 

 
Коментарі (0)