ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ Україну завезли генераторів загальною потужністю в один енергоблок АЕС

В Україну завезли генераторів загальною потужністю в один енергоблок АЕС

В Україні з осені електроенергію масово виробляють не лише атомні, гідро- та теплові електростанції, а й генератори

 

В Україні з осені електроенергію масово виробляють не лише атомні, гідро- та теплові електростанції, а й генератори. Потужність імпортованих пристроїв – мінімум 1 ГВт. Які генератори вибирали найчастіше, скільки потрібно на них пального та скільки вони всі коштували

За 11 місяців 2022 року в Україну імпортували майже 354 тисячі генераторів на $355 млн, розповіли у Держмитслужбі на запит Forbes. Це у шість разів більше, ніж за аналогічний період минулого року (58 000 штук). Щоправда, задекларована вартість пристроїв, що ввозяться, зросла всього в 2,5 рази. Причина? 2021 року більше завозили потужні генератори. У рік повномасштабної війни пріоритети були іншими.

З літа 2022-го кількість апаратів, що ввозяться, почала суттєво збільшуватися, а восени обсяги подвоювалися щомісяця. У жовтні мережа "Епіцентр" зафіксувала збільшення попиту на генератори у своїх магазинах у 5-7 разів. На найбільшому онлайн-рітейлері Rozetka за рік попит на ці пристрої зріс у чотири рази, а пік продажів був у листопаді. У жовтні пік продажу спостерігали і на Prom.ua.

Бензинові генератори потужністю до 7,5 кВт найпопулярніша позиція серед українців. Це понад 80% всіх одиниць, що ввозяться. Вони підходять, щоб жити приватний будинок або малий бізнес, наприклад кафе. На Rozetka найпопулярніші бензинові генератори потужністю 2,5-3 кВт, потім - 5-6 кВт. Найчастіше купують пристрої за 25 000-40 000 грн, розповіли Forbes у прес-службі онлайн-рітейлера.

 

 
Коментарі (0)