ГоловнаНовини ЖКГВ Україні загадково «зникають» парки

В Україні загадково «зникають» парки

За час головування мера Моршина Руслана Ільницького, після проведеної інвентаризації, за дивних обставин зникло 6 га міського парку, який визнано пам’яткою садово-паркового мистецтва. Поки чиновники інвентаризували землю, в парку виріс готельний комплекс, одна земельна ділянка площею 13 сотих – пр

За час головування мера Моршина Руслана Ільницького, після проведеної інвентаризації, за дивних обставин зникло 6 га міського парку, який визнано пам’яткою садово-паркового мистецтва. Поки чиновники інвентаризували землю, в парку виріс готельний комплекс, одна земельна ділянка площею 13 сотих – продана, а друга – віддана в оренду.

За останніми даними Державної екологічної інспекції, площу парку, затверджену при створенні парку у 1984 році в межах 12 га,ніхто не змінював. Коли Р.Ільницький прийшов до влади, то серед перших кроків була інвентаризація та встановлення меж парку в центрі міста. Попри те, що такі дії не входять до компетенції міської ради. Утім, це не завадило міській владі продати 13 сотих паркової зони, на якій має вирости готельний комплекс. А на орендованій ділянці вже височіє п’ятиповерхова будівля готелю-ресторану. На усі зауваження мер незмінно зауважував, мовляв, покажіть, де написано, що це паркова земля.Тепер і справді – не паркова, бо уже не міська, а приватна. І продана за«смішні» гроші – 15 тис. дол. Р.Ільницький і досі переконаний: моршинський парк має 6 га, а решта 6 га належать ДП «Стрийський лісгосп».

Справа з Моршинським парком вже перебуває під наглядом прокуратури.

Джерело - ЗІК

 
Коментарі (0)