ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Укравтодорі перелічили 3 основні проблеми дорожньої галузі

В Укравтодорі перелічили 3 основні проблеми дорожньої галузі

Виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомір Новак вважає конкуренцію серед дорожньо-будівельних компаній в Україні недостатньою.

Виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомір Новак вважає конкуренцію серед дорожньо-будівельних компаній в Україні недостатньою.

 На будівельному ринку України не вистачає як мінімум 10-15 серйозних будівельно-ремонтних компаній, які б змогли якісно виконувати ремонтні роботи на українських автошляхах. Наразі в "Укравтодорі" переконані, що здорова конкуренція зможе забезпечити високу якість виконання ремонтних робіт за набагато нижчими цінами.

Про це Виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомір Новак розповів в інтерв'ю Українським Новинам.

"На будівельному ринку України не вистачає ще мінімум 10-15 серйозних будівельно-ремонтних компаній, які могли б працювати на дорогах країни. На сьогодні ми маємо всього лише 6-7 великих компаній. Їх має бути в 2-3 рази більше, оскільки чим більше конкуренції, тим вища якість і нижча ціна", - заявив він.

Ще однією проблемою дорожньої галузі Новак вважає завищені очікування.

"Українське суспільство очікує швидких результатів. І це зрозуміло. Але швидкі результати неможливі, якщо мережа доріг, за яку відповідає "Укравтодор", становить 170 тис. км, і цю мережу десятиліття майже не ремонтували. Тому маємо те, що маємо", - зазначив Новак.

З його слів, польський аналог "Укравтодору" - Генеральна дирекція державних доріг і автострад - відповідає за 19 тис. км доріг, а решта дороги (понад 400 тис. км) знаходяться під відповідальністю місцевої влади.

Також Новак вважає проблемою фінансування дорожньої галузі за залишковим принципом і недосконале законодавство.

Як повідомлялося раніше, в "Укравтодорі" планують за 5 років з'єднати якісними дорогами всі обласні центри.

Зазначимо, що загальна протяжність доріг, які знаходяться на балансі Укравтодору - 170 тис. км; з них 120 тис. км - це дороги місцевого значення, 50 тис. км - державного значення.

 

 
Коментарі (0)