ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ “Укренерго” розповіли, де шукають дефіцитні "радянські" трансформатори

В “Укренерго” розповіли, де шукають дефіцитні "радянські" трансформатори

Для ліквідації наслідків 11 ракетних та 14 атак дронів на наші об'єкти потрібне високовольтне обладнання класом напруги від 750 кВт до 220 кВт, зокрема й трансформатори
Голова Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький пояснив, чому деякі трансформатори, які використовуються в енергосистемі України, називають "радянськими", про це він розповів УНН.
 
Він зазначив, що така назва обладнання – умовна. При цьому трансформатори такого зразка використовуються не тільки у країнах колишнього СРСР і не є зразком виробництва тих часів.
 
"Радянськими" названо трансформатори певного класу напруги, який використовується і в багатьох азіатських країнах.
 
"Для ліквідації наслідків 11 ракетних та 14 атак дронів на наші об'єкти потрібне високовольтне обладнання класом напруги від 750 кВт до 220 кВт, зокрема й трансформатори", - зазначив Кудрицький.
 
Він пояснив, що обладнання, яке використовується в Європі, має нижчий клас напруги, адже країнам єврозони не потрібно передавати великі обсяги електроенергії на великі відстані, як в Україні.
 
Це означає, що такі потужні трансформатори в Європі не потрібні і їх там майже немає, тому пошук нового обладнання для України є досить складним.
 

"Але ми постійно ведемо переговори з міжнародними партнерами з Європи, США та навіть Азії щодо постачання необхідного обладнання", - додав Кудрицький. 

 
Коментарі (0)