ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВ "Укренерго" розповіли, як убезпечити енергосистему від ракетного терору

В "Укренерго" розповіли, як убезпечити енергосистему від ракетного терору

На сьогодні пошкоджена досить значна кількість теплових та гідроелектростанцій

 

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що російські окупанти  атакують шахедами енергетичні об’єкти країни практично щодня. Він назвав шлях до убезпечення енергосистеми від масованого ракетного терору.

В "Укренерго" повідомили, що росіяни атакують шахедами енергетичні об’єкти України практично щодня. У порівнянні з минулим опалювальним сезоном кількість ворожих ударів по енергооб’єктах країни зросла.

Кудрицький наголосив на зростанні інтенсивності обстрілів по енергооб’єктах:

Якщо візьмемо минулий опалювальний сезон, то ми спостерігали одну масовану атаку за один-два тижні, і це була або ракетна, або шахедна атака. Зараз це ціла серія, практично безперервна

Кудрицький наголосив, що замість десятків великих електростанцій Україні необхідно побудувати сотні менших об’єктів різного типу, які в силу своєї розосередженості будуть більш стійкими до ворожих атак. Він розповів:

Українська енергосистема сильно залежить від невеликої кількості електростанцій, якщо ми кажемо про виробництво електроенергії. І ураження цих електростанцій – саме те, чим займається ворог. Ось це зосередження генерації буквально на декількох майданчиках – це те, що призводить до серйозних проблем, коли ворог застосовує масовані обстріли

У порівнянні з даними за грудень минулого року загальний обсяг боргів на ринку електроенергії зменшився з 60 мільярдів гривень до близько 52-53 мільярдів. Однак борги на балансуючому ринку продовжила зростати — зараз вже понад 31 мільярд гривень.

 

 

 
Коментарі (0)