ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ «Укртрансгазі» готуються до переходу на добову балансування газу

В «Укртрансгазі» готуються до переходу на добову балансування газу

Україна зможе перейти на добову балансування газу тільки після того, як оператори газорозподільних мереж сформують реєстр споживачів

Україна зможе перейти на добову балансування газу тільки після того, як оператори газорозподільних мереж сформують реєстр споживачів.

Про це ссобщает прес-служба "Укртрансгазу", передає Час Пік.

Укртрансгаз закликає операторів ГРС передати дані клієнта в Інформаційну платформу для завершення процесу переходу на добову балансування.

Як повідомлялося раніше, "Укртрансгаз" створив інформаційну платформу добової балансування газу, здійснив тестування за допомогою частини контрагентів і провів ряд публічних презентацій її функціоналу для більшості представників ринку.

В ході презентацій учасники висловлювали занепокоєння щодо існуючої проблеми з формуванням реєстру споживачів газу. Зі свого боку Укртрансгаз неодноразово підкреслював, що коректне наповнення бази даних споживачів газу є необхідною умовою впровадження добового балансування.

Згідно з положеннями Кодексу ГТС для забезпечення електронної взаємодії та документообігу між суб'єктами ринку природного газу оператори ГРС повинні вносити в інформаційну платформу повні і достовірні дані про всіх своїх споживачів, що визначено підпунктами 1, 2, 5-8 пункту 2 глави 4 розділу IV.

«Станом на сьогодні в системі реалізовані всі ключові бізнес-процеси, щоб забезпечити впровадження добової балансування відповідно до вимог Кодексу ГТС. Ми працюємо над побажаннями учасників ринку щодо підвищення зручності користуванням платформою, але для того, щоб система успішно запрацювала, потрібна активна робота всіх учасників ринку. Особливо важливим є наповнення реєстру споживачів, яке повинно бути виконано операторами ГРС »,

- зазначив Юрій Москаленко, голова групи впровадження інформаційної платформи добового балансування.

 

 
Коментарі (0)