ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ «Укртрансгазі» виявили порушень на півмільярда

В «Укртрансгазі» виявили порушень на півмільярда

Попри значне збільшення тарифів на транспортування газу та послуги його зберігання, ПАТ «Укртрансгаз» за результатами 2015 року отримало збиток на суму 4,7 млрд. грн

Під час ревізії ПАТ «Укртрансгаз» Державна аудиторська  служба виявила порушень на 580,8 млн. гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Під час ревізії фінансово-господарської діяльності публічного акціонерного товариства «Укртрансгаз» та його філій працівники Держаудитслужби виявили фінансових порушень на суму 580,8 млн. грн, з них збитків – на 28,4 млн. грн. Ревізія охопила період діяльності товариства з 01.06.2014 по 31.12.2015.» - йдеться у повідомленні.

Результати контрольного заходу засвідчили низку негативних тенденцій та недоліків під час використання фінансових і матеріальних ресурсів.

«Так, попри значне збільшення тарифів на транспортування газу та послуги його зберігання, ПАТ «Укртрансгаз» за результатами 2015 року отримало збиток на суму 4,7 млрд. грн. при запланованому показнику чистого прибутку розміром 5,7 млрд. грн. Головною причиною збитковості 2015 року є збільшення суми нарахованих товариством амортизаційних відрахувань на 13,2 млрд. грн. без внесення змін до фінансового плану, чим було порушено вимоги Господарського кодексу України.», - зазначає прес-служба.

Таким чином  невиконання рішення загальних зборів акціонерів ПАТ «Укртрансгаз» до держбюджету не переказано дивідендів за 2012 рік на суму 135,8 млн. грн. Окрім цього на складах товариства виявлено матеріально-технічні ресурси вартістю майже 130 млн. грн, які придбані протягом 2000-2012 років, але дотепер не використовуються.

Компанія також провела 144 процедури закупівель із порушенням вимог законодавства, за результатами яких укладено договорів на загальну суму майже 622 млн. грн.

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів та наразі долучено до кримінального провадження.

 

 
Коментарі (0)