ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ «Укртрансгазі» заявили про загрозу зриву опалювального сезону

В «Укртрансгазі» заявили про загрозу зриву опалювального сезону

За даними колективу, програми техобслуговування і ремонту ГТС виконані менш, ніж на чверть. На разі є загроза зриву опалювального сезону через неготовність ГТС.

Через низький рівень готовності української газотранспортної системи (ГТС) до зими майбутній опалювальний сезон знаходиться під загрозою зриву. 

Про це йдеться в повідомленні «РБК-України».

Зокрема, у розпорядженні РБК-Україна виявилося три листи, в яких колектив ПАТ «Укртрансгаз» (УТГ) звертається до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова з проханням провести розслідування по підготовці газотранспортної системи до опалювального сезону і вжити заходів

Таким чином, приводів для скарг у співробітників «Укртрансгазу» декілька, і перший серед них - низький рівень підготовки ГТС до зими. 

«За перше півріччя 2017 року програми технічного обслуговування і поточних ремонтів виконано лише на 24%, а інвестиційна програма - на 4%», - сказано в листах.

Втім, у правлінні «Укртрансгазу» з позицією колективу не згодні і оприлюднені у зверненнях співробітників цифри називають маніпулятивними. 

«Існує кілька показників, які свідчать про виконання компанією технічних регламентів та фінансових програм поквартально.  Важливо розуміти, що не кожен квартал протягом року несе однакове фінансове навантаження»,- заявив  член правління ПАТ «Укртрансгаз» Сергій Олексієнко

За його словами, згідно з фінансовим планом «Укртрансгазу» на 2017 рік, який погоджений з правлінням та наглядовою радою НАК «Нафтогаз України» (який є акціонером УТГ, - ред.), істотна частка робіт заплановано на III і IV квартали. 

«Говорити про виконання ремонтів за рік у 24% - це маніпуляція. Оскільки, по-перше, некоректно порівнювати два кварталу до року, по-друге, якщо дивитися поквартально, то в першому кварталі план по поточних ремонтах був перевиконаний на 26%, а в другому виконання склало 85%», - запевнив Олексієнко.

«Тобто, це означає, що ми повинні будемо основні ремонти здійснювати в зимовий період, коли опалювальний сезон вже в розпалі і вартість робіт в рази вище», - зазначив директор однієї з філій УТГ, який підписав звернення до влади, але не побажав назвати своє ім'я. 

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман заявив, що уряд активно готується до опалювального сезону і накопичує необхідні для його проходження запаси.

 

 
Коментарі (0)