ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ «Укрзалізниці» пояснили, чому дорожчають квитки

В «Укрзалізниці» пояснили, чому дорожчають квитки

Цього року пасажирам доведеться розкрити гаманець ширше, оскільки «Укрзалізниця» знову зважилася на індексацію квитків

Цього року пасажирам доведеться розкрити гаманець ширше, оскільки «Укрзалізниця» знову зважилася на індексацію квитків

Як повідомили в залізничній адміністрації, подорожчання проїзних документів для поїздів внутрішнього сполучення відбудеться в два етапи. Перший етап відбудеться в квітні: квитки подорожчають на 12%. А другий - в жовтні: вартість квитків зросте ще на 12%.

Крім цього, навесні «Укрзалізниця» має намір додатково відкоригувати тарифи на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу в поїздах міжнародного сполучення. Діапазон підвищення - від 13% до 21% в залежності від категорії поїзда і типу вагона.

Треба додати, що все це буде відбуватися поряд із сезонними коливаннями вартості квитків.

Власне, зміни пасажири вже почали відчувати, адже з 15 січня переглянута вартість постільної білизни і чаю.

Так, в вагонах СВ і РІЦ комплект постільної білизни відтепер коштує 60 гривень, а в купейних і плацкартних вагонах - 50 гривень. Також «Укрзалізниця» встановила єдину ціну на чай, каву і пляшку води об'ємом 0,5 л - 10 гривень. До подорожчання єдина ціна на всі напої становила 8 гривень.

Нагадаємо, останній раз компанія підвищувала вартість квитків восени минулого року. В цілому, в 2018 році тарифи для пасажирів зросли на 25%. Тоді залізничники пояснили подорожчання інфляційними процесами і зростанням цін на енергоносії. В цьому році причини залишилися незмінними. У компанії говорять, що ціни зросли і на електроенергію, і на дизельне паливо, і на сировину, і на всю номенклатуру товарів, яка потрібна залізниці. Доходи від продажу квитків, як обіцяють в «Укрзалізниці», підуть на розвиток пасажирської інфраструктури.

 

 
Коментарі (0)