ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Укрзалізниці проведуть незалежний аудит за 20 млн

В Укрзалізниці проведуть незалежний аудит за 20 млн

ТОВ «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» (Ernst & Young або EY) за 20,6 млн гривень проведе аудит консолідованої фінансової звітності ПАТ «Укрзалізниця» за 2016 рік.

Також компанія оцінить проміжну звітність УЗ за перше півріччя 2017 року і допоможе ж/д перевізнику у випуску внутрішніх облігацій, передає ЦТС.

«Ернст енд Янг Аудиторські послуги» став аудитором УЗ за підсумками торгів, що відбулися 1 березня. В аукціоні також взяло участь ще одна велика аудиторська компанія — ПРАТ «Делойт енд Туш ЮСК» (Deloitte). Торги проходили дуже мляво, обидва учасника не змінювали вартість своїх пропозицій. Компанія «Ернст енд Янг Аудиторські послуги» спочатку запропонувала більш низьку ціну, тому і перемогла. На даному тендері УЗ заощадила 127,8 тис. гривень (різниця з прогнозною вартістю закупівлі).

Тендер на аудит звітності за 2016 рік проводився вдруге. В кінці 2016 року «Укрзалізниця» вже оголошувала його. Тоді бажання брати участь у ньому виявили тому ж претенденти — «Делойт енд Туш ЮСК» та «Ернст енд Янг Аудиторські послуги». Однак тендер скасували, оскільки пропозиції обох компаній були відхилені.

Відзначимо, що «Укрзалізниця» проводить тендери по оцінці фінансової звітності приблизно раз у два роки. В останні кілька років у них перемагала компанія «Ернст енд Янг Аудиторські послуги». Зокрема, у 2015 році був підписаний контракт на 19,81 млн гривень, у 2013 році — на 22,57 млн гривень, в 2011 році — на 6,42 млн гривень, у 2009 році — на 7,89 млн гривень.

 

 
Коментарі (0)