ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ уряді намагаються не допустити росту цін на воду і тепло

В уряді намагаються не допустити росту цін на воду і тепло

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що підстав для підвищення цін на газ немає, на місцях не можна допустити росту цін на тепло і воду.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що підстав для підвищення цін на газ немає, на місцях не можна допустити росту цін на тепло і воду.

Підстав для підвищення ціни на газ в Україні наразі немає, саме тому на місцях не можна допустити росту цін на тепло та гарячу воду.

Про це сказав Прем'єр-міністр України ВолодимирГройсман в ефірі телеканалу 112.UA, передає прес-служба Урядового порталу.

"Не бачу жодних підстав для зміни ціни газу, - сказав Володимир Гройсман. - Важливо, щоб на місцях ніхто не допустив підвищення цін на тепло, гарячу воду. Зараз таких підстав немає", - наголосив Гройсман.

Глава Уряду нагадав, що тарифна політика - це частина відповідальності місцевих органів влади. "Розраховую, що місцеві керівники відповідально поставляться до цього і не дозволять собі жодних підвищень", - сказав Володимир Гройсман. 

Він також запевнив, що проблем в питанні  забезпечення субсидіями немає.

"Коштів вистачить на усіх, хто потребує соціального захисту. На наступний  рік плануємо близько  55 млрд гривень.  Всі люди, які мають право на субсидію, отримають її - безповоротно, без будь-яких тягарів. Це адресна підтримка, ніхто не буде залишений сам на сам з проблемами", - додав Глава Уряду.

Нагадаємо, в Міненерго нещодавно заявили, щогнаразі немає підстав для перегляду ціни на газ на опалювальний сезон 2017-2018 року.

Таким чином, в Уряді планують провести об’єктивний розрахунок ціни природного газу на рівні імпортного паритету та збалансувати інтереси споживачів та держави, а особливо компаній НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укргазвидобування».

Також як повідомлялося раніше, в Міненерго вже підрахували, що ціну на газ треба підвищити до понад 5 тисяч гривень (без ПДВ) за тисячу кубометрів.

Зокрема, за  методикою, яка діє в даний момент, якщо за підсумками року є відхилення «плюс/мінус» 10%, ціна на наступний опалювальний сезон повинна переглядатися.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Жовтня 2017 p. 23:33
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.-------------------------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році замість радянського рубля був запроваджений український купонокарбованець, який спочатку прирівняли до рубля, і з 1992 року по 1996 рік цей купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів! У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року по 2014-й рік гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця .