ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВ уряді назвали основні причини відсутності ринку газу в Україні

В уряді назвали основні причини відсутності ринку газу в Україні

Наразі в уряді розглядають впровадження повноцінного ринку газу розглядається як один із інструментів енергонезалежності України.

Наразі в уряді розглядають впровадження повноцінного ринку газу розглядається як один із інструментів енергонезалежності України.

Про це під час круглого столу сказав віце-прем'єр міністр Володимир Кістіон, йдеться в повідомлення Укрінформу.

"Низький рівень доходів, недостатня кількість газу, власного видобутку, очікування рішення Стокгольмського арбітражу, монополія на ринку природного газу", - сказав Кістіон.

При цьому урядовець наголосив, що впровадження повноцінного ринку газу розглядається як один із інструментів енергонезалежності України.

Підписавши угоду про членство в Енергетичному Співтоваристві, Україна зобов’язалась застосовувати правила Третього енергетичного пакета ЄС. Третій Енергопакет ЄС — це пакет законів щодо внутрішнього ринку газу та елекроенергії у Європейському Союзі. Його мета — більш відкриті газові та енергетичні ринки у Європейському Союзі. 

У рамках реформ газової сфери в Україні наразі відбувається відокремлення газотранспортної системи від НАК «Нафтогаз».

Нагадаємо, Кісті он також заявив, що газ українського видобутку може стати стратегічним продуктом для країни, і не лише в контексті енергонезалежності нашої держави. 

Уряд поставив завдання до 2020 року досягти не менше 27 млрд куб. м щорічного видобутку українського газу. Наразі йдеться про те, що за умови розумного споживання цього обсягу буде достатньо для забезпечення держави власним газом.

Відзначимо, що Україна видобуває всього близько 3% власних розвіданих запасів газу, тоді як середній показник в європейських країнах становить 8-12%.

 

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай1
15 Листопада 2017 p. 09:05
Резерв платоспроможності для формування ринку газу є. Згоден! Постраждають власники забігайлівок, барів, кафе, ресторанів.Клієнтура прорідиться.Увечері навіть у будні дні заклади забиті.