ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ уряді планують збудувати 4 платні дороги

В уряді планують збудувати 4 платні дороги

У Міністерстві інфраструктури України повідомили про плани розвитку концесійних проєктів в Україні. Зокрема, там планують зробити 4 концесійні дороги, а також здати у концесію низку портів, аеропортів та вокзалів

У Міністерстві інфраструктури України повідомили про плани розвитку концесійних проєктів в Україні. Зокрема, там планують зробити 4 концесійні дороги, а також здати у концесію низку портів, аеропортів та вокзалів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій під час виступу на інвестиційному форумі у Маріуполі 29 жовтня, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Зокрема, у грудні 2019 року закінчиться прийом заявок на концесію портів «Ольвія» та «Херсон». Надалі в концесію планують передати порті Маріуполя, Бердянська, Одеси, а також паромного комплексу порту Чорноморська.

Також держава планує зробити концесійними наступні дороги:

М-06 Львів-Стрий

М-09 Львів-Тернопіль

ШЬ-05 Київ-Біла Церква

М-10 Львів-Краківець.

«У співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією ми допомагаємо місцевим громадам підготувати концесію аеропортів Херсон, Чернівці, Запоріжжя та карго терміналу в аеропорту Біла Церква. Також ми готуємо концесійні проекти залізничних вокзалів Харкова, Дніпра, Хмельницького, Миколаєва, Чопа», — зазначив Криклій.

За його словами, від концесії вокзалів держава може отримати близько 20 мільйонів доларів

 3 жовтня Верховна рада ухвалила закон про концесію. За нього проголосувало 257 депутатів. 17 жовтня президент Зеленський цей закон підписав.

Цим законом передбачається врегулювати умови передачі державного та комунального майна у приватну власність. Депутати сподіваються, що це дозволить підвищити інвестиційну привабливість України та дозволить залучити інвестиції в оновлення інфраструктурних проєктів, зокрема портів, аеропортів, доріг тощо.

Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.

12 вересня в Україні офіційного оголосили конкурси на концесію перших двох морських портів — «Ольвія» та «Херсон», а 1 жовтня почав приймати заявки на їхню концесію від інвесторів.

 

 
Коментарі (0)