ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ уряді розповіли про порядок розрахунку «зимової» субсидії

В уряді розповіли про порядок розрахунку «зимової» субсидії

Відтепер ля розрахунку субсидії враховуватимуться доходи громадян за I і II квартал 2017 року.

Відтепер ля розрахунку субсидії  враховуватимуться доходи громадян за I і II квартал 2017 року.

Для розрахунку субсидії для українців на новий опалювальний сезон будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на наступний неопалювальний період - за III і IV квартал 2017 року.

 Про це йдеться в повідомленні УНН  з посиланням на інформацію опубліковану Урядовим порталом у Facebook.

"На новий опалювальний сезон 2017/18 років – з 1 жовтня 2017 року - при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період - з 1 травня 2018 року - за III і IV квартал 2017 року. Це об’єктивно. Бо, громадянин, наприклад, весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату. У цьому році з тих чи інших причин звільнився з роботи і потребує допомоги в оплаті комуналки з об’єктивних причин", - йдеться у повідомленні.

При цьому в уряді зазначили, що соціально несправедливо брати до уваги минулорічні доходи громадян, коли вони могли самотужки сплачувати рахунки за тепло, електроенергію та воду. Тому уряд, як зазначається, адаптував соціальний стан людей до дати призначення субсидії.

"Крім того, у травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, бо фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал цього року. Особливо помітно це було у великих містах. Уряд врахував і цей аргумент", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, розрахунок розміру "зимової" субсидії в Україні розпочнеться з наступного тижня.

Нагадаємо, на виплату субсидій на житлово-комунальні послуги для населення в цьому році загалом буде виділено 62 млрд грн. 

Зокрема, на 2018 рік передбачено 55 млрд, при цьому місцеві бюджети також виділять 7 млрд.

Нагадаємо, у проекті бюджету 2018 року буде передбачено 122,7 млрд грн на підтримку малозабезпечених, 55 млрд грн з них буде спрямовано на субсидії.

 

 
Коментарі (0)