ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Івано-Франківську за рахунок коштів ЄБРР придбають нові тролейбуси

В Івано-Франківську за рахунок коштів ЄБРР придбають нові тролейбуси

Європейський банк реконструкції та розвитку виділив кредит у 8 млн євро комунальному підприємству «Електроавтотранс» в Івано-Франківську на придбання 35 нових низькопідлогових тролейбусів, реконструкцію та модернізацію тролейбусного депо, а також розширен

Про це повідомили у прес-службі ЄБРР.

Зокрема, окрім кредиту буде надано також грант на суму до 1 млн євро зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР.

У прес-службі додали, закупівля нових тролейбусів відбудеться у 2017 р. у прозорий спосіб. Вони будуть на 25 відсотків ефективнішими, ніж існуючі, більшість з яких досягли стадії повного зносу. Новий рухомий склад також буде більш енергоефективним та екологічним.

В той же час, як повідомив мер міста Руслан Марцінків, кредитний договір розрахований на 13 років, а закуповувати збираються 30 тролейбусів, а не 35.

«Згідно з ним КП «Електроавтотранс» отримає 8 млн євро на 13 років під 7% та 1 млн євро грантових. У межах реалізації проекту місто планує закупити 30 нових тролейбусів та побудувати 7 км тролейбусних мереж. Йдеться про дві нові гілки електротранспорту: до мікрорайону «БАМ» та від АС-3 до вул. Днівстровської», - розповів міський голова Івано-Франківська.

 

 
Коментарі (0)