ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВ Зеленського пропонують з формули «Ротердам» прибрати «плюс»

В Зеленського пропонують з формули «Ротердам» прибрати «плюс»

Команда президента Володимира Зеленського подасть до Верховної Ради законопроект, спрямований на зниження цін на електроенергію

Команда президента Володимира Зеленського подасть до Верховної Ради законопроект, спрямований на зниження цін на електроенергію. Про це на брифінгу розповів представник Зеленського в Кабміні Андрій Герус.

«Командою президента був підготовлений законопроект, який в понеділок буде внесений до Верховної Ради, під назвою» про зниження цін на електроенергію»», – повідомив Герус.

За його словами, законопроект передбачає скасування формули «Роттердам+» і впровадження замість неї принципу «Роттердам-».

«Пропонується, щоб цей «плюс», вартість доставки вугілля в Україну, 8 000 кілометрів морем, який за фактом не існував, тому що вугілля звідти ніхто не доставляв… Пропонується, щоб це було прибрано. Також пропонується введення дисконтів (від 1 до 10%). Якщо нижче якість вугілля, то і ціна, що закладається в тарифи, повинна бути нижче», — озвучив деталі законопроекту Герус.

Також передбачається, що введення ринку електроенергії відкладуть на один рік, і весь цей час діятиме формула «Роттердам-».

За словами Геруса, формула «Роттердам»» коштувала Україні 12 млрд гривень на рік.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
19 Червня 2019 p. 23:41
"Команда президента Володимира Зеленського подасть до Верховної Ради законопроект, спрямований на зниження цін на електроенергію..."?????? Так вже мабуть кожен школяр знає, що не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.-----------------------------Законопроект від команди спроможний зупинити знецінення гривні?