ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ зелену енергетику потрібно інвестувати 12 млрд євро до 2020 року

В зелену енергетику потрібно інвестувати 12 млрд євро до 2020 року

Щоб досягти 11% «чистої» енергії у 2020 році, потрібно інвестувати 12 млрд євро

Щоб досягти 11% «чистої» енергії у 2020 році, потрібно інвестувати 12 млрд євро

Наразі в Держенергоефективності активно розробляють законодавство, яке б заохочувало вітчизняних так іноземних інвесторів заходити на український «зелений» ринок.

На сьогодні однією з головних цілей України у впровадженні енергоефективних заходів має стати досягнення 11% «зеленої» енергії у кінцевому енергоспоживанні до 2020 року та 25% «чистої» енергії у загальному первинному енергоспоживанні до 2035 року.

На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук у прямому ефірі Громадського радіо, обговорюючи звіт «Перехід України на відновлювану енергетику до 2050 року», презентований Представництвом Фонду ім. Г. Бьолля в Україні, предає прес-служба Урядового порталу.

У звіті представлено модель переходу України на 91% відновлюваних джерел енергії до 2050 року.

 «Щоб досягти 11% «чистої» енергії у 2020 році, потрібно інвестувати в «зелені» проекти 12 млрд євро. Саме тому Держенергоефективності працює над законодавством, яке б спонукало як вітчизняних, так й іноземних інвесторів заходити на український «зелений» ринок», - підкреслив Сергій Савчук.

Він запевнив, що в Україні є всі можливості для досягнення поставлених цілей. Це і значний ресурсний потенціал, і покращене регуляторне поле, і механізми стимулювання виробництва «чистої» енергії, і чимало нових законодавчих ініціатив.

Крім цього, сьогодні провідні країни світу на власному прикладі доводять, що збільшувати використання відновлюваних джерел енергії цілком реально.

«У світі спостерігається невпинне зростання попиту на альтернативні джерела енергії. Про це свідчить й статистика Міжнародного енергетичного агентства. Починаючи з 2015 року, інвестиції у відновлювані джерела енергії у світі перевищують обсяг коштів, вкладених у традиційну енергетику. Також технології стають якіснішими, поширенішими, а вартість їх виробництва знижується», - розповів Сергій Савчук та додав, що це ще раз доводить правильність курсу України на розвиток відновлюваної енергетики, який з року в рік буде пришвидшуватися.

 

 
Коментарі (0)