ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаІвано-Франківськ «опалюватиме» будівлі за американськими технологіями

Івано-Франківськ «опалюватиме» будівлі за американськими технологіями

Україна продовжує впровадження новітніх технологій у сферу теплозабезпечення. Влада планує опалювати будівлі Івано-Франківська за допомогою теплових насосів.

В Івано-Франківську планують розгорнути проект щодо впровадження геотермальних технологій для опалення та кондицірнування будівель. Про це  повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«До нас надійшла пропозиція від наших партнерів з США щодо впровадження геотермальної технології для опалення і кондиціонування будівель в Україні. Немає жодних сумнівів, що передовий досвід використання подібних технологій для України сьогодні є дуже корисним і надзвичайно актуальним», - зазначив директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону Сергій Кушнір.

За його словами, до програми впровадження геотермальних технологій планується залучити Федеральні системи фінансування США. Основою для проекту стане проектна пропозиція КП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Норвегія та Україна планують спільний проект у сфері енергозбереження та енергоефективності. Це дасть можливість створення мережі біоенергетичних центрів у країні.

 
Коментарі (0)