ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВІвано-Франківськ перетворюється на величезний смітник

Івано-Франківськ перетворюється на величезний смітник

В Івано-Франківську приватні фірми, які займаються вивозом сміття не виконують умови укладених з мерією договорів. Як наслідок, місто поступово перетворюється на величезне сміттєзвалище.

В Івано-Франківську міський голова Віктор Анушкевичус погрожує фірмам, які здійснюють вивіз сміття, розірвати договори, якщо впродовж місяця не буде наведено порядок на контейнерних майданчиках міста, повідомляють «Версії».

На тижні мер міста провів нараду, на якій, зокрема, зібралися керівники фірм-перевізників та посадовці з департаменту комунального господарства міськради.

Слід зазначити, що протягом останніх двох років на сміттєвих майданчиках міста періодично виникають стихійні звалища. Однак, за словами пана Анушкевичуса, такого безладу, який є наразі у місті вже не було понад 6 років.

В департаменті комунального господарства переконані - винними у ситуації є перевізники. «У договорі з мерією вказано – саме вони змушені займатися вивозом усіх відходів, зокрема листя, гілля та дорожніх зметів», - нагадав заступник начальника профільного департаменту Михайло Смушак.

Натомість, приватні перевізники не погоджуються. Зокрема, директор ПрАТ «АТП 0928» Максим Василечко нагадав про постанову Кабінету Міністрів, де в обов'язки таких як його фірм вивіз листя, гілля та дорожніх зметів - не входить. Тому, на його думку, договір з містом у цій частині не чинний.

Іншої думки дотримується директор «Єдиного розрахункового Центру» Вадим Войтик, який за допомогою фотографій вирішив наочно показати усю критичність ситуації зі сміттям, яка виникла у місті. На світлинах територія майданчика, що знаходиться на вулиці Незалежності, 161, а також його околиці в радіусі близько п'яти метрів – у пакетах зі сміттям, та іншим непотрібом.

Ще категоричнішим був перший заступник директора комунального господарства Василь Білик. «Кожного тижня я вислуховую за вас зауваження від влади. За останній час ми безплатно передали вам у користування три новенькі автомобілі, зробили 200 контейнерних майданчиків, закупили 600 контейнерів. І що ми маємо сьогодні? Тому, якщо за місяць ви не наведете порядок на майданчиках – департамент розриває з вами договір», - зазначив він.

 
Коментарі (0)