ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Івано-Франківськ та Житомир в останній день березня закінчують опалювальний сезон

Івано-Франківськ та Житомир в останній день березня закінчують опалювальний сезон

Рішення про закінчення опалювального сезону приймає місцева рада за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль становить не нижче 8 градусів тепла.
З п’ятниці на суботу, з 29 на 30 березня, завершується опалювальний сезон в Івано-Франківській громаді, про це розповів міський голова Руслан Марцінків, пише "Україна Комунальна". 
 
«Непросто давалось це рішення, але зважаючи на прогноз погоди, який показує значне потепління, тому прийняте таке рішення», — розповів Руслан Марцінків.
 
Рішення про закінчення опалювального сезону приймає місцева рада за умови, що середньодобова температура повітря протягом трьох діб поспіль становить не нижче 8 градусів тепла. 
 
Таке ж рішення прийняли в Житомирі. Через потепління опалювальний сезон закінчиться вже 30 березня. Відповідне рішення прийняли 25 березня на позачерговому засіданні міськвиконкому. 
 
Начальник управління комунального господарства говорить, що у квартирах житомирян температура задовільна, адже скарг не отримували, натомість є прохання вимкнути опалення задля заощадження. 
 
«Було запропоновано з 30 березня завершити опалювальний сезон, бо є підстави, що до вихідних днів, саме до 30 числа, буде середня добова температура вище 8 градусів, що передбачає завершення опалювального сезону. Разом з тим, у нас вже зараз є звернення мешканців, які не хочуть платити зайві кошти. Хоча на денні часи, коли температура перевищувала 8-10 градусів тепла, виключалися котельні, і в цьому випадку нарахування не враховується за використаний газ. Скарг щодо незадовільної температури у квартирах у нас немає», – заявив начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун. 
 
Коментарі (0)