ГоловнаВибір редакціїТранспортВантажівкам обмежили рух Україною

Вантажівкам обмежили рух Україною

Відзавтра і протягом усього літа на території України діятимуть обмеження руху великовантажного автотранспорту. Вантажівкам буде дозволено рух лише вночі, а вдень вони повинні перебувати на спеціальних стоянках.

З 1 червня на території України вступають у дію обмеження руху великовантажного автотранспорту. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України.

«За умов підвищення температури повітря (від +28° С) з 1 червня, транспортним засобам загальною масою понад 24 тони або з навантаженням на вісь більше 7 тон, рух на автомобільних дорогах загального користування на території держави з 10.00 до 22.00 буде заборонено» - наголошується у повідомленні.

Таким чином, згідно з повідомленням, вантажівкам буде дозволено рух лише вночі, а вдень вони повинні будуть перебувати на спеціальних стоянках і майданчиках для відстою транспорту, зокрема поблизу об’єктів сервісу.

Заходи вживаються через те, що рух великовагового транспорту при підвищенні температури повітря більш ніж +28°С, призводить до руйнування дорожнього покриття, а подекуди й до повного його знищення.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, грошей на асфальтування доріг у цьому році держава немає, лише на ямковий ремонт.

 
Коментарі (0)