ГоловнаГоловнеТранспортВантажівки зловили на порушеннях ваги

Вантажівки зловили на порушеннях ваги

Укртрансінспекція за допомогою 1 стаціонарного та 38 пересувних вагових комплексів, які перебувають на балансі Укравтодору, виявила протягом трьох місяців більше 300 порушень габаритно-вагових вимог.

Територіальні підрозділи Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті за допомогою 1 стаціонарного та 38 пересувних вагових комплексів, які перебувають на балансі Укравтодору, перевіряють дотримання автомобільними перевізниками габаритно-вагових вимог до транспортних засобів.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Так, з 1 квітня станом на 1 липня перевірено 10,4 тис. вантажівок, у результаті чого виявлено 303 порушень автотранспортного законодавства та застосовано фінансові санкції на суму 515,1 тис. грн.  

Габаритно-ваговий контроль наразі здійснюється у 21 області (Вінницькій, Волинській, Дніпровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Херсонська, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій) та в Криму.

Нагадаємо, неподалік столиці на дорозі Київ-Чоп у с. Капітанівці навесні цього року встановлено перший в Україні автоматичний ваговий комплекс. Така система дозволяє проводити суцільне зважування автотранспорту без зупинки та автоматично фіксувати порушення норм навантажень. Система обладнана кварцовими сенсорами для зважування під час руху, індукційними вимірювальними елементами для визначення швидкості руху та цифровими відеокамерами, що дозволяє фіксувати номерний знак автомобіля, сам автомобіль, його масу, швидкість та дату і час проїзду. Сенсори (датчики) закладаються в покриття дороги і з’єднуються за допомогою кабелів з центральним блоком, куди й надходить вся інформація. У найближчі роки заплановано встановити 60 таких пунктів вагового контролю.

Посилення габаритно-вагового контролю на автошляхах сприятиме збереженню мережі автомобільних доріг, а відтак і безпечному руху транспорту. Адже великоваговий транспорт найчастіше прямує перевантаженим, що негативно впливає на дорожнє покриття - утворюються вибоїни, тріщини та інші деформації.

 
Коментарі (0)