ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВартість блакитного палива для населення може бути знижена двома шляхами - Д.Шмигаль

Вартість блакитного палива для населення може бути знижена двома шляхами - Д.Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив результати наради під час якої було напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив результати наради за участю керівництва Міністерства енергетики, представників НАК "Нафтогаз України", енергетичного регулятора, ТОВ "Оператор ГТС" та Офісу Президента, під час якої було напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення. 
 
Про це керівник уряду написав у вчора увечері на своєму Telegram-каналі.
 
За словами Дениса Шмигаля, вартість блакитного палива для населення може бути знижена двома шляхами.
 
Перший підхід, який запропонувало Міністерство енергетики, полягає в формуванні тарифів на газ за формулою "ціна на європейських хабах "мінус" транспортування газу. У рамках цього підходу пропонується також тимчасово обмежити маржу для газопостачальників.
 
"Очікуваний результат: суттєве зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил", - зазначив Шмигаль.
 
Другий підхід, який запропонувала державна компанія "Нафтогаз", полягає в посиленні конкуренції на ринку шляхом обов’язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить "Нафтогаз". Таким чином, газопостачальні компанії будуть змушені активно конкурувати за базу споживачів, що, як вважають в "Нафтогазі", призведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів.
 

"Очікуваний результат: посилення конкуренції та, як наслідок, суттєве зменшення платіжок для українців", - пояснив прем'єр. 

 
Коментарі (0)