ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВартість газу та опалення в лютому може зменшитись

Вартість газу та опалення в лютому може зменшитись

У лютому в Україні планується подальше зниження ціни на газ та теплоенергію

У лютому в Україні планується подальше зниження ціни на газ та теплоенергію. Про це заявив на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг голова комісії Валерій Тарасюк, передає УНН.

"Тепло в нас залежить від газу. Є пряма залежність, скільки коштує газ – і ціна на тепло. Перш за все, це будинки і помешкання, які опалюються газом. У нас прогнозується подальше зниження ціни на газ у лютому. Отже опалення також буде коштувати дешевше", - повідомив Тарасюк.

Він пояснив, що в теплоенерго у процесі встановлення тарифів є інерція - вони повинні встановлюватись завчасно, з урахуванням прогнозу та факту минулого року.

"За ініціативою Президента, уряд прийняв постанову, що дає право робити знижки в платіжках підприємств теплоенерго, деякі цим правом скористались, деякі – ні. Не треба звинувачувати тих, хто ще не скористався цим правом, адже тарифи наразі ще не прийшли до економічно обґрунтованого рівня. Ми зараз цим займаємось", - додав Тарасюк.

 

 
Коментарі (0)