ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВартість створення системи теплопостачання для невеликого міста близько 250 млн грн

Вартість створення системи теплопостачання для невеликого міста близько 250 млн грн

Прийнятим додатковим законом щодо стимулювання та впровадження альтернативних джерел енергії в центральному теплопостачанні є можливість визначати зонування міст, з огляду на доцільність лишати центральне теплопостачання або перейти на автономне
Прийнятим додатковим законом щодо стимулювання та впровадження альтернативних джерел енергії в центральному теплопостачанні є можливість визначати зонування міст, з огляду на доцільність лишати центральне теплопостачання, або перейти на квартальне або автономне. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в інтерв’ю «Діловій столиці».
 
За його словами, вартість оптимальної системи теплопостачання для невеликого міста складає близько 250 млн грн. «Можна зробити програму на три-п’ять років. Питання буде вирішено поступово, якщо використати кошти місцевого бюджету. Є також варіант отримати кредит у міжнародних фінансових організаціях, і закласти ці кошти у тариф. У такому випадку за кілька років люди отримають більш якісні послуги за нижчою ціною», — підкреслив Геннадій Зубко.

«Наше завдання – захистити споживача, аби комунальне підприємство, яке є монополістом, не перекладало свої проблеми та втрати на споживача. Тому ми дали право органам місцевого самоврядування встановлювати тариф для підприємств та тарифів, де закладено витрати. Адже вони є власниками цих підприємств і можуть розрахувати на інвестиційну складову, а також визначати справедливість витрат, покладених на споживача», — зазначив Геннадій Зубко. 

 
Коментарі (0)