ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВартість транспортування газу визначатимуть за новими формулами

Вартість транспортування газу визначатимуть за новими формулами

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила зміни до Методики визначення та розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила зміни до Методики визначення та розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комісії 30 серпня 2018 року, передає УНН.

Зокрема, регулятор схвалив проект постанови НКРЕКП “Про затвердження Змін до Методики визначення та розрахунку тарифів на послуги транспортування природного газу для точок входу і точок виходу на основі багаторічного стимулюючого регулювання”.

В обґрунтуванні до рішення про схвалення проекту постанови сказано, що 9 серпня “Укртрансгаз” звернувся до НКРЕКП з пропозиціями щодо змін до Методики. 17 серпня відбулась робоча нарада щодо підготовки проекту змін до Методики, в результаті якої було вирішено продовжити доопрацювання частини пропозицій, а частину врахувати вже зараз. Тому НКРЕКП і розробила відповідний проект постанови.

Документом передбачено такі зміни:

зміна послідовності та механізму визначення необхідного доходу від транспортування природного газу транскордонними та внутрішніми точками;

зміна механізму визначення тарифу для внутрішніх та транскордонних точок входу;

зміна двоставкового тарифу для транскордонних точок виходу на одноставковий;

зміна підходу до визначення тарифу для внутрішніх точок виходу та точок виходу для прямих споживачів;

Схвалений проект постанови оприлюднять на сайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій від інших органів державної влади, фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань та інших заінтересованих осіб.

 

 
Коментарі (0)