ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняВАС залишив клопотання прокурора щодо тримання під вартою Коболєва без задоволення

ВАС залишив клопотання прокурора щодо тримання під вартою Коболєва без задоволення

Вищий антикорупційний суд розглянув запобіжний захід у справі ексголови НАК «Нафтогаз Україна» Андрія Коболєва. Суд залишив клопотання прокурора щодо тримання під вартою Коболєва без задоволення.
Вищий антикорупційний суд розглянув запобіжний захід у справі екс-голови НАК «Нафтогаз Україна» Андрія Коболєва, якого Національне антикорупційне бюро підозрює в незаконному отриманні премії на суму у понад 260 млн грн. Суд залишив клопотання прокурора щодо тримання під вартою Коболєва без задоволення, повідомляє Суспільне.  
 
Під час виступу Андрій Коболєв заявив, що за його керівництва компанія змогла стати прибутковою. 
 
«Коли мене призначали головою «Нафтогазу», він був чорною дірою. Коли звільняли — найбільшим джерелом доходів», — підкреслив він. 
 
Екс-голова компанії звернув увагу на те, що його команда зробила все, щоб відмовитись від російського газу та завадити будівництву «Північного потоку-2». Окрім того, практика преміювання дозволила «Нафтогазу» побороти корупцію всередині компанії. 
 
«Також відмова від корупції, пряма мотивація. Ми тут зібрались, щоб розуміти, як буде рухатись країна, в якому напрямку. Ця справа про широке коло питань. Коментувати справу по суті, поки не буду», — додав Андрій Коболєв. 
 
Прокурор у суду просив для підозрюваного Андрія Коболєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 365 млн грн. 
 
Захист Коболєва у судовій залі сказав, що є рішення Наглядової ради НАК «Нафтогаз», яка самостійно визначила суму премії. Є також заяви членів Наглядової ради «Нафтогазу» Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа, Людо Ван дер Гейдена, де вони зазначають, що премія була виписана у відповідності до світових практик корпоративного управління.  
 
Наглядова рада «Нафтогазу України» ухвалила рішення про преміювання співробітників компанії, зокрема, екс-керівника Андрія Коболєва, за перемогу у Стокгольмському арбітражі над «Газпромом», зазначив адвокат Тарас Пошиванюк. 
 

«Коли Андрій Коболєв підписував подання про преміювання, він не вказував, яку суму виплатити йому та іншим співробітникам. Тоді засідання Наглядової ради відбувалось в закритому режимі (без Коболєва), там вирішували питання про розмір премії», — стверджує Андрій Носов. 

 
Коментарі (0)