ГоловнаПослугиФінансування ЖКГКиїв не домовився з ЄК щодо фінансування закупки газу

Київ не домовився з ЄК щодо фінансування закупки газу

Україна не домовилась з Єврокомісією стосовно механізмів фінансування закупівель природного газу на зиму. У Міненерго заявляють, що планують накопичити до початку опалювального сезону 19 млрд кубометрів газу в ПСГ
Україна і Єврокомісія не домовилися про схему фінансування закупівель газу на найближчий опалювальний сезон через відсутність на зустрічі банківських інститутів. Про це повідомив Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин після зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, передає «РБК-Україна». 
 
«Ми розглянули кілька варіантів, тому, враховуючи, що на сьогоднішній зустрічі не було самих банківських інститутів, які надають готівку, ліквідність, домовитися про щось було неможливо. Ми однозначно проговорили кілька можливих варіантів, в яких Єврокомісія буде нам допомагати», - сказав Міністр.
 
За його словами, Україна зберігає плани накопичити до початку опалювального сезону 19 млрд кубометрів газу в ПСГ.
 
«Ми шукаємо допомогу, щоб до 19 (мільярдів кубометрів газу в ПСГ, - ред.) закупити», - сказав Демчишин.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для оснащення будинків лічильниками тепла достатньо одного року. Чиновники сподіваються реалізувати обладнання теплолічильниками житлового фонду в наступному році.
 
Коментарі (0)