ГоловнаТранспортВід пасажирських перевізників вимагатимуть менше паперів

Від пасажирських перевізників вимагатимуть менше паперів

Законопроектом пропонується скоротити кількість документів, які претендент на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування надає для участі в конкурсі.

Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу урядовий законопроект № 9126 від 8 вересня 2011 р. про внесення змін до статті 46 закону України «Про автомобільний транспорт» (щодо перевізників-претендентів).

За ухвалення законопроекту проголосували 257 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонується скоротити кількість документів, які претендент на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування надає для участі в конкурсі.

Так, зі статті 46 закону України «Про автомобільний транспорт» пропонується виключити наступні документи: довідки про відповідність технічного стану автобусів претендента умовам перевезень, виданої відповідним підрозділом Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України; укладення Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України про відповідність претендента вимогам нормативно-правових актів у сфері безпеки дорожнього руху, який складається та видається в порядку, встановленому Міністерством внутрішніх справ України.

Згідно з проектом закону, для участі в конкурсі на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування автомобільний перевізник подає конкурсному комітету такі документи: заяву претендента встановленого зразка із зазначенням автобусного маршруту загального користування, на якому має намір працювати претендент; нотаріально завірену копію ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів та копії ліцензійних карток на автобуси, які будуть використовуватися на автобусному маршруті; відомості про додаткові умови обслуговування маршруту; документ, що підтверджує внесення плати за участь у конкурсі.

Ольга Туча
 

 
Коментарі (0)