ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВід видобутку вугілля в Україні планують відмовитися

Від видобутку вугілля в Україні планують відмовитися

Влада України має намір поступово відмовлятися від видобутку вугілля

 

Влада України має намір поступово відмовлятися від видобутку вугілля. Для цього уряд на засіданні затвердив концепцію програми трансформації вугільних регіонів до 2030 року.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що концепція стане стартом для процесів поступової диверсифікації монопрофільних економік вугільних міст. Він уточнив, що «це майже мільйон жителів в 25 територіальних громадах».

«У наступному році за рахунок державного бюджету і за підтримки міжнародних партнерів ми починаємо реалізацію перших пілотних проектів по трансформації. Довгострокові проекти забезпечать зменшення залежності локальних економік від вуглевидобутку і гідне життя і достатній заробіток всім жителям, в тому числі працівникам, на яких вплине процес відмови від викопного палива », - сказав він.

Згідно з прийнятим документом, вугільні регіони визначаються як регіони, на території яких розташовані вугледобувні та вуглепереробні підприємства, в тому числі ті, які знаходяться в стадії ліквідації, консервації або переорієнтації на інші види економічної діяльності, і підприємства вугільної теплової генерації незалежно від форми власності.

«В цілому це близько 20 територіальних громад Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської та Львівської областей, де проживає близько 850 тис. Жителів. Територіальні громади вугільних регіонів залежать від підприємств вугільної галузі та вугільної теплової генерації, в деяких з них вугілля залишається єдиним доступним енергоносієм», - йдеться в ньому.

Нагадаємо, що шахти в Україні закриватимуть за прикладом Польщі та Греції. Так звану трансформацію вугільних регіонів допоможе Україні здійснити Всесвітній банк, який почав аналогічні проекти в Польщі та Греції.

 

 

 
Коментарі (0)