ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВідбудова Донбасу «вимагає» сотні мільйонів доларів

Відбудова Донбасу «вимагає» сотні мільйонів доларів

Українцям відзвітували, скільки грошей потрібно країні для відновлення інфраструктури Донбасу. За підрахунками міжнародних спеціалістів, на відбудову Донецької та Луганської областей необхідні сотні мільйонів доларів.

Для відновлення інфраструктури Донбасу потрібно 1,5 млрд дол. Про це сказав Голова Державного агентства з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш у програмі одного з українських телеканалів, передає прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Держава не робила повний обрахунок всього, що потребує відновлення, але це було зроблено міжнародними партнерами. І попередня оцінка – це загалом 1,2 млрд дол. на інфраструктуру і ще 300 млн на відбудову миру і суміжні проекти. Навіть кроскатінг, тобто ті, які потребують уваги на кожному етапі відновлення»,- пояснив Вадим Черниш.
 
За його словами, є план гуманітарного реагування - це гуманітарні потреби, на які потрібно 316 млн дол.
 
Вадим Черниш повідомив, що Державне агентство з питань відновлення Донбасуне не має зараз повноважень розподіляти державні кошти.  «Є  два кредити, які вже підписані, – з Європейським інвестиційним банком і з німецьким банком «KfW». Над використанням цих коштів зараз працює Мінрегіон», - додав голова Агентства.
 
«Ми разом підключилися до того, щоб сприяти у деяких процесах, оскільки ми фактично не маємо ще штату, ми не працюємо на повну потужність, але це кошти кредитні, а наше завдання – залучити кошти, які не треба повертати, за які не треба сплачувати відсотки», - сказав Вадим Черниш.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабмін виділив 150 млн грн на відновлення інфраструктури Луганської області, зруйнованої в ході проведення бойових дій. Десятки соціальних об'єктів регіону обіцяють відремонтувати до початку осені.
 
Коментарі (0)