ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВідключення електроенергії мешканцям центральних областей України, це оптимістичний сценарій

Відключення електроенергії мешканцям центральних областей України, це оптимістичний сценарій

Пошкоджене обладнання замінити неможливо, оскільки воно є унікальним. Для відновлення нормальної роботи енергосистеми його потрібно проводити наново.
Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук назвав відключення електроенергії мешканцям центральних областей України оптимістичним сценарієм, адже внаслідок одного з ударів Росії по енергосистемі пошкоджено унікальне обладнання, про це він сказав у ефірі телемарафону.
 
Представник ДТЕК зазначив, що пошкоджене обладнання замінити неможливо, оскільки воно є унікальним. Для відновлення нормальної роботи енергосистеми його потрібно проводити наново.
 
Крім того, один із недавніх ударів Росії припав по об'єкту, який вже раніше відновлювали після пошкоджень. Це й спричинило те, що в центральних областях України вводилися відключення світла, у тому числі й аварійні.
 
"Зараз програма максимум – мати графіки, їх виконувати та жити за ними. Сподіваємось, що зможемо відремонтувати і наступні елементи", – сказав Сахарук.
 
Виконавчий директор ДПЕК зазначив, що про скасування стабілізаційних відключень наразі не йдеться, адже зараз вони вкрай важливі.
 
Нагадаємо, раніше Дмитро Сахарук розповідав, що обмеження електроспоживання у Києві з настанням холодів можуть збільшитися у часі, якщо пропускна спроможність мереж, якими електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз.
 
"Якщо діятимуть ті мережеві обмеження, які є і призводять до обмежень електропостачання умовно по чотири години тричі на добу, якщо до холодів не буде збільшено пропускну спроможність мереж до Києва, то, можливо, час, протягом якого може бути відключена електроенергія, буде трохи довшим", - сказав Сахарук. 
 
Він пояснив, як із зниженням температури підвищується споживання електрики. 

"Коли знижуватиметься температура, споживання зростатиме. Кожні 5-7 градусів зниження температури це в середньому плюс 10% споживання. Навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме", - пояснив він.  

 
Коментарі (0)