ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВідключення ТЕЦ-6 не приведе до перевантаження інших електростанцій

Відключення ТЕЦ-6 не приведе до перевантаження інших електростанцій

Відключення ТЕЦ-6 не призведе до надмірного перевантаження інших електростанцій, їх потужності вистачить для стабільного забезпечення населення електроенергією

Відключення ТЕЦ-6 не призведе до надмірного перевантаження інших електростанцій, їх потужності вистачить для стабільного забезпечення населення електроенергією. Але вплине на співпрацю міської влади з Київенерго, це розповіли енергетичні експерти в коментарі Gazeta.ua.

"Влітку споживання електроенергії не настільки велика, як взимку. Тому говорити про надмірне навантаження на інші станції, яке може привести до відключення світла населенню - не можна. Єдине на що вплине це відключення - комфорт населення, не буде гарячої води", - сказав експерт Олександр Сергієнко.

Перед відключенням ТЕЦ-6 була прорахована можливість забезпечення міста електроенергією ТЕЦ-5.

"Те, що потужності ТЕЦ-5 вистачить забезпечити місто світлом прорахували заздалегідь. Відключають, щоб полякати народ, владу. Але проблема глибша. Населення просто не в змозі платити за такими тарифами. Комунальне господарство недоотримало колосальну суму - 55 млрд грн. А все це наслідок непродуманої тарифної політики. Коли тарифи на газ підняли, то всі експерти попереджали, що це призведе тільки до нездатності оплати населенням. Так воно і сталося ", - сказав Олександр Сергієнко.

Найбільш вірогідним наслідком відключення ТЕЦ-6 від газу може стати остаточне розірвання відносин міської влади з Київенерго, зазначив депутат Київради від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко.

"Йде свідомий розвал енергетичного комплексу міста", - заявив Володимир Бондаренко.

30 травня Київтрансгаз повністю зупинив газопостачання столичної ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою і опаленням узимку житловому масиві Оболонь, Троєщину, Райдужний і Воскресенки.

ТЕЦ-6 поставляла гарячу воду в 3 тис. 138 об'єктів, з них - 2 тис. 142 житлових будинків, 39 медичних установ, 164 дитячих садків і 670 відомств.

Борг Київенерго перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ для виробництва теплоенергії досяг на 1 травня 4,2 млрд грн. А борг за транспортування газу перевищує 370 млн грн.

"Витрати Київенерго на оплату транспортування газу становлять менше 10% загальних витрат компанії. Якщо Київенерго під загрозою відключення не знаходить коштів навіть на оплату рахунків за транспортування, це може свідчити про великі проблеми в компанії. 370 млн боргу Укртрансгазу - це ще дрібниці. Нафтогазу Київенерго заборгувало 4,2 мільярда і є найбільшим нашим боржником. при таких обставинах виникає питання де гроші, сплачені киянами за тепло і гарячу воду ", - йдеться в повідомленні прес-служби" Нафтогаз України ".

Основною причиною припинення газопостачання Київенерго називає накопичені державою і споживачами борги за опалення і гарячу воду, зазначає прес-служба Київенерго. 2 млрд грн, з яких 1,2 млрд грн, які заборгувала держава, це некомпенсовані пільги і субсидії. Споживачі за гарячу воду та опалення заборгували майже 3 млрд грн.

 
Коментарі (0)