ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Відкрите небо» може підірвати економіку української авіації

«Відкрите небо» може підірвати економіку української авіації

Україна має намір на початку червня підписати Угоду про Спільний авіаційний простір з ЄС, та попри яскраві перспективи, які малюють посадовці, наслідки для української авіації можуть бути не лише позитивними.

Угода про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС (так зване «Відкрите небо»), має бути підписана 5 червня. Вона дозволить лібералізувати ринок авіаперевезень, зробити польоти доступнішими для громадян, а також стимулювати розвиток аеропортів і вітчизняного авіапрому. Про це заявив Міністр Інфраструктури Максим Бурбака, - повідомляє прес-служба відомства.

«Ми розраховуємо, що підписання цієї Угоди відбудеться 5 червня 2014 року під час засідання Ради міністрів ЄС у Люксембурзі. Це стане важливим здобутком на шляху лібералізації ринків авіаційних перевезень, запровадження спільних правил на основі правил ЄС у галузі цивільної авіації, підвищення рівня безпеки польотів, розвитку аеропортів та вітчизняного авіапрому», - зазначив Міністр.

Окрім того, пан Бурбака підкреслив, що це важливий крок для реалізації стратегії держави щодо забезпечення конкурентоспроможності України на світовому ринку авіа послуг. Відтак Україна зможе налагодити співпрацю у виробничій сфері в авіапромисловості і стимулюванні інвестицій у рамках цієї Угоди без шкоди діючим в Україні технічним та промисловим стандартам.

«Після початку дії Угоди очікується зростання пасажиропотоків на європейському напрямку на рівні до 10-15% щорічно. Водночас посилиться конкуренція з іноземними перевізниками й зросте можливість виходу більшої кількості українських авіаперевізників на ринок авіаперевезень між Україною та ЄС», - наголосив Міністр.

При цьому зауважимо, за повідомленнями ЗМІ, на думку експертів, європейські авіакомпанії можуть почати вивозити через свої хаби українських пасажирів, чим підірвуть економіку вітчизняних авіакомпаній і аеропортів.

 
Коментарі (0)