ГоловнаНовини ЖКГТранспортВідновлені вимоги директив ЄС щодо заборони продажу етилованого бензину

Відновлені вимоги директив ЄС щодо заборони продажу етилованого бензину

Кабінет Міністрів України відновив дію вимог щодо якості пального не нижче екологічного стандарту "Євро-5". Відтепер паливо стандартів "Євро-3" та "Євро-4" продавати заборонено
Кабінет Міністрів України відновив дію вимог щодо якості пального не нижче екологічного стандарту "Євро-5". Відтепер паливо стандартів "Євро-3" та "Євро-4" продавати заборонено, про це повідомив представник Уряду в Верховній Раді України, Тарас Мельничук, пише "Україна Комунальна". 
 
"Внесено зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема, в частині відновлення дії вимог щодо якості пального на рівні не нижче "Євро-5", – заявив Тарас Мельничук.
 
Також були відновлені вимоги директив ЄС щодо заборони продажу етилованого бензину та встановлення вимог на паливо, яке використовується у дорожніх транспортних засобах і недорожній рухомій техніці (включно з суднами внутрішнього плавання), сільськогосподарських і лісогосподарських тракторах і рекреаційних суднах.
 
Нагадаємо, у березні 2022 року Кабмін тимчасово дозволив обіг палива екологічних стандартів "Євро-3" та "Євро-4". Це рішення було ухвалено для забезпечення додаткового ресурсу палива у країну, зокрема, для Збройних Сил України.
 

Як наслідок, на українських АЗС побільшало контрафакту. До ситуації приклали руку, зокрема, маленькі нафтопереробні заводи, які не мали достатнього контролю за якістю пального. З огляду на це народні депутати ще у 2023 році хотіли створити умови, щоб всі маленькі НПЗ в Україні не мали змоги працювати. 

 
Коментарі (0)