ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВідновлення електропостачання до Криму під питанням

Відновлення електропостачання до Криму під питанням

Наразі не відомо чи буде після ремонту ЛЕП відновлено постачання електрики на територію тимчасово окупованого Криму. Зокрема, кримські татари вважають, що енергетична блокада повинна тривати, поки Росія не виконає хоча б одну з вимог.

В «Укренерго» поки не повідомляють, чи буде після ремонту опори лінії електропередач «Каховська – Титан» подаватися електроенергія до тимчасово окупованого Криму, передають «Крим.Реалії».

Зокрема, у компанії повідомили, що наполягли на ремонті лінії «Каховська – Титан», оскільки від неї живиться частина Херсонської області.

«Наші ремонтні бригади допущено протестувальниками лише на лінію «Каховська – Титан», від якої за нормальною схемою зазвичай живляться два райони Херсонської області – Каланчацький і Чаплинський. Зараз ці райони живляться із сусідніх районів», - сказали в прес-службі «Укренерго».

«Там світло подається в повному обсязі, але це резервна схема, тому надійність там під сумнівом», - уточнили там.

Жодна з високовольтних ліній, крім «Каховська – Титан», поки не ремонтується: учасники блокади не підпускають до них бригади електриків.

Водночас кримські татари вважають, що енергетична блокада повинна тривати.

Так, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв повідомив, що електроенергія до Криму може буде подана Україною, якщо Росія виконає хоча б одну з вимог кримських татар, які протестують.

В свою чергу, лідер протестувальників Ленур Іслямов заявив: «Ми дали підняти саму конструкцію опори, але саме проведення ми не підключаємо. Тому що, якщо російська сторона, окупаційна влада дасть добро на звільнення ув'язнених, хоча б щоб одного випустили нашого політв'язня, то ми відразу маємо можливість включити».

Нагадаємо, бригада «Укренерго» приступила до ремонту однієї із електроопор на кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

 
Коментарі (0)